در فروردین امسال بازار بورس تهران از رخوت چندین ساله درآمد و نسبت به سایر بازارهای مالی همچون طلا، ارز و سکه رشد بیشتری داشت. در این گزارش علل رشدبورس نسبت به سایر بازارها را بررسی میکنیم
عوامل مختلفی را میتوان بهعنوان محرکهایی که سبب شدند تا بورس تهران در دو ماه اخیر بتواند خود را از سایه شوم رکود و رخوت برهاند، ذکر کرد.
با توجه به آمار و ارقام موجود اصلیترین عامل عملکرد مناسب که بورس تهران در دو ماه اخیر عقبماندن قیمت کلیت بورس تهران در مقایسه با قیمت دلار، تورم عمومی جامعه و دیگر بازارهای موازی بود.
تا اواخر بهمن ماه سال گذشته بوس تهران نسبت به افزایش قیمت دلار واکنش خاصی نداشت. به طوریکه سایر بازارها تاختوتاز قیمتی زیادی داشت.
سالگذشته دلار بازدهی بیش از ۸۰ درصد داشت و قیمت انواع سکه نیز بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرد. بازار سهام از اسفند سال گذشته جاماندگی خود نسبت به رقبای دیرینه را آغاز کرد.
در ماهی که گذشت، شاخصکل بورس تهران ۱۸.۶ درصد رشد کرد. در صورتی که اوضاع سایر بازارها وخیم بود.
بهقدری که برخی از این بازارها همچون سکه عملکرد منفی را ثبت کرد. بودیم. بهای دلار در معاملات بازار آزاد و غیررسمی ۸.۷ درصد افزایش داشت. همراه شد. در بیشتر روزهای فروردین نوسان اندکی بین دو کانال ۵۰ و ۵۱ هزارتومان داشت.
سکه و طلا
ربع سکه برخلاف پارسال همین موقع از سال که رشد ۱۷۱ درصدی داشت. امسال افت قیمت را مشاهده کرد.
قیمت هرگرم طلای ۱۸ عیار نیز ۲.۲ درصد افت داشت و سکه امامی رشد ۱.۹ درصدی داشت. به عبارتی ادامهنیافتن رشد سکه امامی و ربع سکه همچون ماههای پایانی سال گذشته را میتوان ثبات قیمت دلار و اونس جهانی طلا در فروردین و همچنین دلیل دیگر را تخلیه حباب قیمت سکه دانست.
عقبنشینی بازار دلار
پایینآمدن قیمت دلار حاوی دو سیگنال مهم برای سرمایهگذاران شد. اول اینکه بازار طلا و سکه یکی از کاتالیزورهای خود را از دست داد. ثانیا برای مدتی ولو کوتاه، از بدبینی نسبت به آینده اقتصادی کشور کم شد و میتوان به آینده امیدوار بود.
همه این موارد سبب شده که فعالان بازار بورس و سرمایه دست به عصا و محتاطانهتر عمل کنند.