مبلغ وام ودیعه مسکن در تهران ۱۰۰، کلانشهرها ۷۰ میلیون و شهرهای دیگر ۴۰ میلیون تومان است. اما دریافن این وام نیز مانند دیگر وامها مشکلات خاص خود را دارد.
یکی از موانع افراد برای دریافت وام، وثایق یا ضمانتهایی است که بانکها میخواهند. بانک مرکزی اعلام کرده بود متقاضیان دریافت وام میتوانند به عنوان وثیقه یارانه یا سهام عدالت خود را به بانک ارائه کنند.
اما این دستورالعمل را بانکها اجرا نمیکنند و برخی مستأجران با پاسخ منفی برای استفاده از یارانه یا سهام عدالت به عنوان وثیقه دریافت وام ودیعه مواجه شدهاند و بانک اعلام کرده برای آن ضامن رسمی نیاز است. این باعث محرومیت آنها از دریافت این وام میشود.
از دیگر مشکلات، نرخ سود وام ودیعه مسکن است. به نظر میرسد امسال نرخ سود تسهیلات ودیعه امسال ۲۳ درصد است در حالیکه بر اساس مصوبه سال گذشته این نرخ باید ۱۸ درصد باشد. اگر مبلغ یارانه برای وثیقه کافی نباشد، سهام عدالت افراد نیز در کنار آن میتواند به عنوان وثیقه ارائه شود. ارزش سهام عدالت حدود ۱۸ میلیون تومان است و مجموع ارزش سهام عدالت یک خانوار چهار نفره حدود ۱۰۰ میلیون تومان است.
تسهیلات ودیعه مسکن به عنوان قرض
علاوه بر این در پرداخت تسهیلات ودیعه از سوی بانکها موضوع دیگری که رعایت نمیشود پرداخت تسهیلات بهصورت «قرض» است. دستورالعمل اولیه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن این گونه است که متقاضیان میتوانند بهجای بازپرداخت اقساطی وام، کل مبلغ وام را پس از دو سال به بانک برگردانند. در این مدت فقط سود مبلغ قرض را به جای اقساط ماهانه با سود ۱۸ درصد بپردازند.
مثلاً فردی که ۱۰۰ میلیون تومان وام ودیعه دریافت کرده بعد از مدت دو سال ۱۰۰ میلیون تومان را به بانک برگرداند و سود متعارف را بپردازد.
باید توجه داشته باشیم قیمت اجارهبها به شکل چشمگیری افزایش یافته است. این برای عموم اجارهنشینها که از اقشار متوسط یا ضعیف جامعه هستند مشکلات فراوانی به همراه دارد.
به شرط اجرای دستورالعملهای مذکور، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن میتواند به عنوان برنامه حمایتی از مستاجرین راهگشا باشد و به آنها کمک کند.
جدیدترین مطالب و مقالات آموزشی در زمینه وام، خدمات مالی و حقوقی را در سایت نیازمندیهای مالیچه دنبال کنید.
سایت مالیچه به روزترین آگهیهای خرید و فروش وام، ضامن، سرمایهگذار